Wednesday, April 5, 2017

Festés - vol. 1.

Gyerekkorom óta vonzódom a színesceruzákhoz, a temperához, mindenféle színekhez, kenhető-mázolható rajzeszközökhöz annak ellenére, hogy sosem voltam jó rajzos. Legalábbis még rejtve vannak ezek a képességeim. De a színeket, formákat imádom. Talán emiatt is talált rám a fényképezőgép :)

Karácsonyra azonban megleptük egymást a férjemmel: sikerült egymásnak bútorfestős tanfolyamot ajándékoznunk. Ez csak március elején realizálódott, de azt hiszem új korszak kezdődött az életünkben. :)


Néhány szín.... :) Annie Sloan festékek


Annie Sloan-ra és festékeire találtunk így rá ezen a tanfolyamon és egy régi, kedves ismerősre. A festék és a Nemiskacat csodás világának kitalálója, Enikő a gyerekeivel járt hozzám Ringatóra Biatorbágyon. Kicsi a világ! A tanfolyam csodás volt - Oberwagner Timi tartotta, a Die Möbelei bécsi képviselője, én meg totál rákattantam a krétafestékre.

A színek igazán csodásak, előkezelni mérsékelten kell (csiszolni ilyesmit szinte egyáltalán....de erről Enikőnél sokat olvashattok és a workshopjain hallhattok is....), ez sokgyerekes anyukáknak ajándék. Persze nem hibás bútorokról van szó, ott azért több a teendő. Hanem "egyszerűen" átfestésekről. Mi éppen meguntuk ezt az sikítóspiros és jajkék színt Bori szobájában.....

Úgyhogy nulla tapasztalattal, egy napos tréninggel a hátam megett és óriási lelkesedéssel ....mit szépítsem: nekiestem a lakásnak...... egyelőre ennyi és néhány kép, aztán még fogok írogatni erről, úgy érzem. A család viszonylag jól fogadta a dolgot, bár a zongora szerintük jobb így, de szerintem az igazán lehetne színes :)))))

A Nemiskacatba meg menjetek be Biatorbágyon (Csillag utca)...csak szuperlatívuszokban tudok Enikőről és a boltról mesélni. Azt hiszem fertőző vagyok..... már két embert is belelkesítettem :)))))

Első próbálgatásaimat próbáltam fotózgatni is közben, bár nyakig festékesen nem olyan egyszerű.
Annyira szép ez a lila! Épp keverés közben..... :) A szélek gondosan leragasztva, ahogy tanultuk.  :)


Nos, ez a bútor épp kidobósorba ért volna, ha nincs a krétafesték.... :)


Mi lesz ebből? Itt azért kicsit bizonytalan voltam, hogy jó ötlet-e....Borikám is beszállt.... az ő ötlete a szín is, meg egyéb is....folyt. köv. 

No comments:

Post a Comment