Történt vala, hogy Bori lányom fülgyulladásosan mindenképpen almáspitét akart enni. Biztos azért, mert gyakran olvasunk Annipanniról és Boribonról, akik valahogy mindig almáspitét esznek :D. Fogtam hát négy almát - almánk valahogy mindig akad.... -, megpucoltam és Borika nekiállt reszelgetni. Addig három tojást úgy 4-5 kanál cukorral kevertem, közben felvertem a fehérjét a másik két kezemmel, fogtam egy kis tejfölt (joghurt is jó), lisztet, sütőport és összeborítottam. Egy vajjal kikent üvegtálba ment a lötyi, közepére a reszelt alma meg ha van körtebefőtt darabkák (akármilyen lehet....) majd a tetejére megint a tészta. Aztán be a meleg sütőbe, s amikor már nem ragad a villára kész is. Én letakartam ezüstpapírral, hogy ne égjen meg a teteje....
Ronda ugyan, de finom. Annipanni féle almáspitének elment. Lehet hozzá kicsit hígabb vaníliapudingot csinálni szószként vagy összetört, cukorban röttyentett eperszószt csinálni, február lévén fagyasztott eperből.
Ilyen lett! :D
No comments:
Post a Comment